Sari la conținut

Accesibilitatea
Site-ului WEB

Faceți site-ul dvs. accesibil tuturor

Accesibilitatea unui site web este o componentă esențială a experienței online pentru toți utilizatorii, indiferent de capacitățile lor. Este vorba despre crearea unui mediu virtual care să fie ușor de accesat și utilizat de către o gamă diversă de persoane, inclusiv cele cu deficiențe de vedere, auz sau mobilitate, precum și cei cu alte nevoi speciale.

Pentru a asigura o accesibilitate adecvată, un site web trebuie să fie proiectat și dezvoltat luând în considerare o serie de factori. Unul dintre acești factori esențiali este utilizarea structurilor semantice în codul HTML, astfel încât tehnologiile de asistență, cum ar fi cititoarele de ecran, să poată interpreta și comunica conținutul în mod eficient. Etichetarea corespunzătoare a elementelor, cum ar fi imagini și linkuri, este crucială pentru a transmite informații semnificative și pentru a facilita navigarea.

Accesibilitate web pentru persoanele cu dizabilitati
hr-divider

CREAREA UNUI SITE WEB ACCESIBIL

Oferiți acces egal la site-ul dvs. celor cu dizabilități
și reduceți răspunderea juridică a companiei dvs

Pentru utilizatorii cu deficiențe de auz, subtitrările și transcrierile pentru conținutul video sunt esențiale pentru a asigura accesibilitatea informației. De asemenea, furnizarea de alternative textuale pentru conținutul multimedia ajută la transmiterea informațiilor într-un mod accesibil.

Îmbunătățirea accesibilității pentru utilizatorii cu deficiențe de mobilitate poate implica utilizarea tastaturii pentru navigare, asigurându-se că toate funcționalitățile sunt accesibile prin intermediul tastelor și că există suficiente opțiuni de navigare alternative pentru cei care nu pot folosi un mouse.

hr-divider
Auditul accesibilitatii web

AUDITUL
ACCESIBILITATII WEB

Aflați dacă site-ul dvs. este compatibil cu un audit WCAG

Compatibilitate ADA

WEB DESIGN
LA STANDARD ADA

Faceți upgrade la un design web WordPress accesibil

monitorizare accesibilitatii site-ului

SCANĂRI ȘI MONITORIZARE
A ACCESIBILITĂȚII

Rămâneți accesibil cu monitorizarea automată lunară

standard wcag

CE ESTE WCAG 2.1?

Web Content Accessibility Guidelines sau WCAG a devenit standardul global pentru crearea unui site web accesibil.

Orientările WCAG 2.1 se referă la designul, construirea și conținutul site-ului dvs. și sunt împărțite în 4 categorii:

 • Perceptibil
 • Operabil
 • De inteles
 • Robust

Marea majoritate a site-urilor web nu respectă aceste noi reguli și, prin urmare, sunt vulnerabile din punct de vedere juridic.

TESTAREA ȘI MONITORIZAREA ACCESIBILITĂȚII

Echipa noastră utilizează scanerul de accesibilitate web WAVE și Tehnologia Pope
pentru a scana și testa site-urile pentru standardele WCAG 2.1 AA.

Ambele instrumente de evaluare sunt verificate de WCAG.

Designerii noștri utilizează, de asemenea, verificatorul de contrast de culoare de la Web Aim pentru a selecta
scheme de culori care îndeplinesc cerințele privind raportul de contrast.

webaim
wave
popetech
Testarea accesibilitatii

ÎNCEPEȚI CU UN AUDIT DE ACCESIBILITATE WEB

Va ajutam sa aveti un site accesibil

Contact

Cum se face un site accesibil?

Există mai multe modalități de a face un site web accesibil, iar acestea variază în funcție de nevoile utilizatorilor. Următoarele sunt câteva dintre principalele modalități de a face un site web accesibil:

 1. Utilizarea marcajului semantic: Utilizați marcajul semantic corect pentru a eticheta conținutul site-ului, astfel încât acesta să poată fi interpretat și navigat în mod corespunzător de către ecranele de citire.

 2. Crearea conținutului accesibil: Asigurați-vă că conținutul site-ului dvs. este ușor de citit și înțeles, evitând utilizarea limbajului tehnic sau a termenilor specializați, fără explicații sau exemple.

 3. Utilizarea culorilor contrastante: Asigurați-vă că există un contrast suficient între culorile de fundal și cele ale textului, astfel încât să fie ușor de citit pentru utilizatorii cu dificultăți de vedere.

 4. Oferta alternative text for images: Asigurați-vă că toate imaginile din site-ul dvs. au un text alternativ descriind imaginea și conținutul ei, astfel încât utilizatorii cu dificultăți de vedere să poată înțelege conținutul acestora.

 5. Furnizarea subtitrării: Asigurați-vă că toate videoclipurile și audio-ul din site-ul dvs. au subtitrări sau descrieri alternative, astfel încât utilizatorii cu dificultăți de auz să poată înțelege conținutul acestora.

 6. Utilizarea tastelor de direcție: Asigurați-vă că site-ul dvs. poate fi navigat folosind tastelor de direcție, astfel încât utilizatorii cu dificultăți de mișcare să poată accesa conținutul site-ului.

 7. Verificarea prin testarea accesibilității: Utilizați unelte de testare pentru accesibilitate pentru a verifica dacă site-ul dvs. îndeplineste conditiile de accesibilitate

Special pentru persoanele cu dizabilitati

A face un site web accesibil înseamnă a vă asigura că acesta poate fi folosit de cât mai multe persoane posibil, inclusiv de cei cu dizabilități. Acestea includ persoanele care pot avea deficiențe vizuale, auditive, motorii sau cognitive și pot include utilizatorii de tehnologii de asistență, cum ar fi cititoare de ecran, lupe de ecran și software de recunoaștere a vorbirii.

Există mai multe linii directoare și standarde pentru accesibilitatea web care au fost dezvoltate pentru a ajuta la asigurarea faptului că site-urile web sunt accesibile persoanelor cu dizabilități. Acestea includ Ghidurile de accesibilitate a conținutului web (WCAG) 2.1 ale World Wide Web Consortium și ghidurile Secțiunea 508 ale US Access Board. Aceste instrucțiuni oferă un set de bune practici și cerințe pe care dezvoltatorii web le pot folosi pentru a se asigura că site-urile lor sunt accesibile pentru o gamă largă de utilizatori.

Câteva considerente cheie pentru a face un site web accesibil includ:

 • Furnizarea de alternative text pentru conținutul non-text, cum ar fi imagini și sunet
 • Asigurarea că toate funcționalitățile site-ului web pot fi utilizate cu o tastatură
 • Asigurarea unui contrast adecvat de culoare între text și culorile de fundal
 • Utilizarea HTML semantic pentru a structura conținutul site-ului web
 • Adăugarea de atribute ARIA pentru a oferi informații suplimentare despre elementele din pagină
 • Furnizarea de subtitrări sau transcrieri pentru videoclipuri sau fișiere audio

Merită menționat faptul că unele ghiduri pot fi complexe, iar implementarea lor ar putea necesita muncă și efort suplimentar. Totuși, este important să faceți un site web accesibil pentru a vă asigura că toți utilizatorii pot accesa informațiile și serviciile oferite. De asemenea, este important de menționat că asigurarea accesibilității unui site web nu este o sarcină unică, ci este un efort continuu pentru a-l îmbunătăți, făcând, de asemenea, verificări periodice pentru a ne asigura că rămâne la zi

Modalitati de a face un site prietenos pentru persoanele cu dizabilități

Navigarea pe web poate fi adesea frustrantă chiar și pentru cei mai pricepuți dintre utilizatori. Imaginați-vă că încercați să faceți acest lucru avand  deficiențe de auz, vedere sau alte dizabilități. Pare dificil, nu? În fiecare zi, designul web inaccesibil împiedică persoanele  cu  dizabilități vizuale sau cognitivesă aibă o experiență placuta la navigarea pe site-ul dvs.

Vedere incetosata site web

Cu aproape 1 miliard de oameni din întreaga lume care trăiesc cu un handicap , este important să recunoaștem că persoanele cu dizabilități folosesc și văd site-urile în mod diferit. Diferitele dizabilități pot oferi provocări unice pentru web design. Din fericire, există multe tehnici și instrumente care vă ajută să creați un site web robust, care să răspundă și nevoilor multor utilizatori. De fapt, construirea unui site web pentru persoanele cu dizabilități este mai ușoară decât ați crede.

Deficiențe de vedere

Soft de accesibilitate pentru persoanele cu deficiente de vedere

Unii utilizatori de internet au deficiențe de vedere și au dificultăți de a vedea sau nu pot vedea deloc. Pentru a naviga pe internet, ei folosesc adesea un instrument de citire a ecranului , un program software care citește cu voce tare textul de pe un ecran pentru utilizator. Pentru a vă asigura că se pot implica cu imagini și alte elemente grafice de pe site-ul dvs., puteți aplica etichete alternative (atribute alternative) fiecărei imagini. Acești descriptori permit cititorilor de ecran să comunice corect ce este imaginea.

În mod similar, toate documentele încărcate pe site-ul dvs. web ar trebui să fie disponibile într-un format text, nu doar într-un PDF sau alt format bazat pe imagini care nu poate fi înțeles de instrumentele de citire a ecranului.

Un alt sfat bun pentru a vă face site-ul mai ușor de utilizat pentru cei cu deficiențe de vedere este să utilizați puncte între fiecare literă a unei abrevieri. Cititoarele de ecran adesea nu vor recunoaște abrevierile fără puncte, așa că vor încerca să le citească fonetic.

Fiți conștienți de culori atunci când vă proiectați site-ul web. Aproape 1 din 12 bărbați suferă de daltonism . Pentru a scăpa de epuizarea ochilor pe care cititorii o pot întâmpina, concentrați-vă pe design-urile web care îmbrățișează contrastul și ajută textul să apară. Stratificarea culorilor dintr-o paletă similară, cum ar fi utilizarea textului albastru deschis pe un fundal albastru mediu, poate fi dificil de descifrat. De asemenea, ar trebui să aveți grijă să folosiți galbenul, albastrul și verdele aproape unul de celălalt. Crezi că vezi perfect culoarea? Poti sa te testezi online aici pentru a afla.

Cititorii dvs. vă vor mulțumi pentru anteturile clare, cu text mare și simplu pe site-ul dvs. Asigurați-vă că textul poate redimensiona până la 200% fără a pierde informații.

În cele din urmă, asigurați-vă că toate graficele, diagramele și infograficele colorate afișează și numere și valori, astfel încât utilizatorii să poată procesa informațiile mai ușor.

Deficiențe de auz

Nu toți utilizatorii de internet au capacitatea de a auzi clipuri audio fără dificultate. Când încărcați videoclipuri personalizate pe site-ul dvs. web, asigurați-vă că includeți întotdeauna subtitrări. Acest lucru asigură acces egal și plăcut la conținutul multimedia de pe site-ul dvs. web.

Dificultăți de navigare

Utilizarea unui mouse și indicarea cu precizie este o provocare pentru unii utilizatori și, prin urmare, se bazează foarte mult pe tastaturi. Programați funcționalitatea site-ului dvs. astfel încât tot conținutul să poată fi accesat prin tastatură , nu doar prin mouse.

De asemenea, este important să vă asigurați că există cel puțin trei moduri diferite prin care un utilizator poate accesa informații. Cele mai comune trei sunt prin bara de căutare, navigarea principală și navigarea subsol.

Suprastimulare

Când vă așezați site-ul web, luați în considerare modul în care grafica și textul interacționează pentru a ajunge la spectator. Grafica strălucitoare și energică poate distrage atenția și poate suprastimula utilizatorul . Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu tulburare hiperactivă cu deficit de atenție, autism și cei susceptibili la convulsii. Pentru a reduce probabilitatea de suprastimulare, luați în considerare echilibrul dintre text, grafică și animații de pe pagina dvs. web și includeți o metodă clară pentru ca utilizatorii să ascundă animațiile.

Dificultăți de navigare

DORITI UN AUDIT DE ACCESIBILITATE WEB ?

Contactati-ne acum !

Contact