Sari la conținut

EXTERNALIZARE SERVICII IT

Externalizare servicii IT sau departament de IT propriu?
Dupa o luna de functionare cu outsourcing iti vei da seama ca ai redus cheltuielile cu cel putin 50%

Externalizarea serviciilor IT

Externalizarea de servicii IT (IT Outsourcing) se refera la colaborarea cu o companie care sa asigure functiile IT, functii care in mod traditional ar fi realizate de un angajat sau un departament tehnic propriu. Din ce in ce mai multe companii aleg sa externalizeze, din mai multe motive care tin de accesarea unor resurse tehnice superioare fata de cele existente in cadrul companiei, de reducerea riscurilor prin responsabilizarea unor specialisti sau pur si simplu de reducerea costurilor.

Externalizarea IT este procesul de angajare a unei companii sau a unei persoane terțe pentru a furniza servicii IT care ar fi în mod normal efectuate în interior. Externalizarea IT poate fi utilizată pentru a răspunde unei varietăți de nevoi, inclusiv dezvoltarea de software, managementul infrastructurii și securitatea cibernetică.

Există mai multe motive pentru care o companie ar putea alege să-și externalizeze serviciile IT:

Economii de costuri: externalizarea IT poate fi mai rentabilă decât menținerea unei echipe IT interne, deoarece permite companiilor să plătească numai pentru serviciile de care au nevoie, în funcție de nevoi.

Acces la expertiză: externalizarea IT poate oferi companiilor acces la competențe și expertiză specializate pe care este posibil să nu le dețină în interior.

externalizare servicii IT

Flexibilitate: externalizarea IT permite companiilor să-și extindă capacitățile IT în funcție de necesități, în loc să se angajeze într-o echipă internă fixă.

Eficiență îmbunătățită: externalizarea IT poate ajuta companiile să-și eficientizeze operațiunile și să-și îmbunătățească eficiența generală.

Există, de asemenea, unele dezavantaje potențiale ale externalizării IT, cum ar fi lipsa de control asupra serviciilor externalizate, potențiale riscuri de securitate și dificultăți în comunicare și coordonare. Este important ca întreprinderile să evalueze cu atenție beneficiile și dezavantajele potențiale ale externalizării IT înainte de a lua o decizie.

I. Introducere

Externalizarea serviciilor IT a cunoscut o evoluție rapidă în ultimii ani, devenind o soluție populară pentru afaceri care doresc să se concentreze pe activitățile lor cheie și să reducă costurile asociate cu dezvoltarea și întreținerea sistemelor IT. În această secțiune, vom examina istoricul externalizării serviciilor IT și vom defini această practică.

Istoria externalizării serviciilor IT se întinde peste mai bine de două decenii. La începutul anilor 90, externalizarea serviciilor IT a început să fie utilizată de afaceri pentru a externaliza serviciile de programare și administrare a sistemelor. Acest lucru a permis afacerilor să se concentreze pe activitățile lor cheie și să reducă costurile asociate cu angajarea și întreținerea departamentelor IT interne.

Externalizarea serviciilor IT se referă la subcontractarea activităților legate de tehnologia informației către o terță parte. Aceasta poate include servicii precum dezvoltarea de software, administrarea de sisteme, gestionarea de date, securitatea cibernetică, suportul tehnic și altele. Scopul externalizării serviciilor IT este de a permite afacerilor să se concentreze pe activitățile lor cheie și să reducă costurile asociate cu dezvoltarea și întreținerea sistemelor IT.

II. Beneficiile externalizării serviciilor IT

Externalizarea serviciilor IT poate aduce numeroase beneficii, printre care reducerea costurilor, accentuarea activităților cheie ale afacerii, accesul la tehnologie și expertiză avansată, flexibilitatea în gestionarea proiectelor și scalabilitatea soluțiilor IT.

Reducerea costurilor este unul dintre cei mai importanți factori care determină afacerile să externalizeze serviciile IT. Angajarea și întreținerea departamentelor IT interne poate fi costisitoare, mai ales pentru afacerile mici și mijlocii. Externalizarea serviciilor IT poate ajuta la reducerea acestor costuri prin subcontractarea activităților IT

 
externalizare servicii IT

Cum mai este numit acest serviciu ?

Este denumit si mentenanta servicii IT, preluand intreaga responsabilitate a functionarii optime a echipamentelor tehnologice informationale.
Este mai eficient si mai ieftin sa externalizezi serviciile IT! Cu pana la 50% mai ieftin, pe langa multe alte avantaje.

Care sunt beneficiile outsourcing-ului IT?

 • costurile reduse cu personalul, care iti permit sa economisesti sau sa directionezi investitia catre echipamente si tehnologii care fac diferenta
 • ai control total si transparent asupra costurilor cu departamentul IT, fara surprize
 • te bucuri de disponibilitate si suport de incredere din partea specialistilor nostri
 • ai acces nelimitat la toata gama noastra de servicii IT: Helpdesk, Mentenanta IT, Consultanta IT, Reparatii IT, Gazduire si Promovare Site
 • poti alege dintre pachetele personalizate dupa nevoile afacerii tale
Tehnician IT

AVANTAJELE SERVICIULUI NOSTRU DE EXTERNALIZARE SERVICII IT

 • Beneficiile externalizării serviciilor IT

  • Reducerea costurilor
  • Focus pe activitățile cheie ale afacerii
  • Acces la tehnologie și expertiză avansată
  • Flexibilitate în gestionarea proiectelor
  • Scalabilitatea soluțiilor IT
 • intervenim oricand este necesar, prompt si responsabil
 • oferim consultanta si suport tehnic de specialitate GRATUIT
 • raspundem contractual pentru toate interventiile efectuate
 • oferim consultanta pentru achizitii IT si software
 

 

EXTERNALIZAREA IT INSEAMNA INFRASTRUCTURA DE CRESTERE

Din punctul de vedere al resurselor umane, este foarte greu de organizat un intreg departament IT intern care sa tina pasul cu un mediu de business extrem de dinamic. Daca sunt adusi prea multi oameni, riscati sa creati un departament supradimensionat, in care nu toata lumea are incarcare 100%. La cealalta extreme este situatia unui numar insuficient de angajati. Externalizarea IT ofera o solutie scalabila pentru controlul proceselor companiei. Serviciile noaste de externalizare it sunt structurate in asa fel incat sa va permita sa raspundeti prompt schimbarilor de pe piata – sau a celor din compania dvs.

Prin externalizare obtineti costuri scazute pentru IT si garantia pastrarii cunostintelor specifice a sistemelor dumneavoastra informatice in baza noastra de date si folosirea lor indiferent de operator. Veti beneficia de asemenea de personal cu o experienta vasta, dobandita prin rezolvarea unui numar mare de probleme precum si de timpi foarte buni de raspuns datorita folosirii unei baze de date de solutii deja testate.

Externalizand serviciile IT dispar impozitele si taxele aditionale salariului pentru un administrator IT, care aproape va dubleaza costurile. Costurile mult mai mici decat in cazul unui administrator de retea intern! Lucram individual si prin asociati

Inclusiv serviciile de creare site –  web design reprezinta o forma clara de outsourcing

Servicii incluse

Suport tehnic pentru utilizatori

Rezolvam orice problema IT au angajatii dvs. Raspundem la orice solicitare in cel mai scurt timp. Interventii nelimitate.

 

Monitorizare proactiva 24/7

Monitorizam toate sistemele tale si primim alerte inainte ca problemele sa apara. Sistemul va permite ca pentru orice problema aparuta sa fie primit un mail de alerta pentru orice problema aparuta in sistem

 

Raport lunar

Raport lunar unde regasim activitatea IT , inventar software si hardware, recomandarui de scalabilitate a sistemului informatic

Administrare parc de calculatoare

Calculatoare, laptopuri, telefoane, imprimante, echipamente de retea, solutii software si servere. Administrare completa, exact ca un departament IT.

 

Sistem de gestiune al solicitarilor

Sistemul de ticketing permite clasificarea solicitarilor dupa urgenta, dupa importanta fluxului deservit si mai ales tine evidenta interventiilor si a timpilor de rezolvare

 

Audit anual

In fiecare an facem un audit complet al sistemului pentru a gestiona vulnerabilitatile si pentru a imbunatati performanta

Mentenanta proactiva 

Vizita lunara de mentenanta  are ca scop prevenirea incidentelor, mentenanta efectiva pe echipamentele care o necesita, verificarea uzurii fizice si morale.

 

Consultanta IT

Aveti o intrebare? Doriti sa estimam un buget pentru anul urmator?  Echipa va sta la dispozitie pentru consultanta si pentru a va ajuta sa cheltuiti cat mai eficient banii alocati pentru dezvoltare sau sa economisiti din bugetul IT